cat power – isceljujuća moć mačaka

ulrika norberg / karina nunstet

odlomak iz knjige

Izdavač: Blum
Prevod: Tijana Petković
Godina izdanja: 2022.
Broj strana: 268
Povez: Broširano
Format: 20 x 13 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-040-9
Cena: 999 RSD

Cat power – isceljujuća moć mačaka

Prisustvo mačke u kući smanjuje stres i anksioznost. Kada mačka prede, njene vibracije proizvode niz naučno dokazanih pozitivnih efekata na ljudsko zdravlje: veći nivo hormona sreće, niži krvni pritisak, smanjen rizik od kardiovaskularnih bolesti, brže zarastanje rana i preloma. Mačka takođe može pomoći kod usamljenosti i raznih oblika mentalnih bolesti. U ovoj knjizi  autorke istražuju šta mačke znače u našim životima i zašto se mnogi ljudi koji žive sa ovim kućnim ljubimcima osećaju tako dobro. I Ulrika i Karina su se suočavale sa različitim bolestima u porodici, te su i same osetile koliko su mačke blagotvorne za ljudsko zdravlje, smirenost i oporavak. Zajedno su zaključile jedno: mačke izvlače ono najlepše u nama.

Edicija Kalipso

KARINA NUNSTET je novinarka, urednica i autorka sa dugogodišnjom karijerom u izdavačkoj delatnosti. Pokrenula je nekoliko uspešnih časopisa, koje je i uređivala, a u periodu 2017–2020. bila je menadžer marketinga i izdavaštva za nordijsku oblast u čuvenoj izdavačkoj kući „Harper Kolins”. Napisala je nekoliko knjiga, kako samostalno tako i u saradnji sa drugima, u koje spadaju Cat power (2021), Lyckan i det lilla (Sreća u malim stvarima, 2015), Adjö ljuva livet (Doviđenja, slatki živote, 2012), 12 years to a better mama life (2012). Osnovala je i mali imprint „Yourlife Books”. Živi u Stokholmu, zajedno sa dvojicom sinova i dve crne sibirske mačke.

ULRIKA NORBERG je novinarka, spisateljica i instruktorka joge i disanja. Objavila je nekoliko knjiga na engleskom i švedskom, uključujući i, pored Cat power, Hatha Yoga (2011), Power Yoga (2011), Yin Yoga (2014), 15-Minute Yoga (2015), Restorative Yoga (2016). Jedna je od samo devet jogina iz Zapadnog sveta koji su dobili prestižnu nagradu „Yogiraj”. Ulrika putuje širom sveta kako bi držala predavanja, treninge i radionice sa temama joge, liderstva, ličnog razvoja i kreativnosti. Živi u Švedskoj i obožava svoje mačke Borea i Kleu, kao i psa Hamiltona.

Izvor

Ostala izdanja iz ove edicije: