uslovi kupovine

Internet prodajno mesto www.blum.izdavastvo.rs vlasništvo je Blum izdavaštva.

Na sajtu možete detaljno pregledati ponudu bez obaveze i kupiti nešto. Zabranjena je upotreba sadržaja koji nije u skladu sa korišćenjem sajta.

Prilikom korišćenja sajta obavezni ste da poštujete važeće zakone i propise. Ne sme se prodavati, menjati, distribuirati, umnožavati, kopirati ili na bilo koji drugi način upotrebljavati i činiti dostupnim trećim licima. Zabranjeno je objavljivati materijal kojim se na bilo koji način podstiče na krivično ili protivzakonito delo. Blum izdavaštvo zadržava pravo da ovakav materijal ukloni sa sajta bez prethodnog upozorenja korisnika.

Zabranjeno je davanje lažnih podataka u vezi sa sajtom ili osobama vezanim za isti. Zabranjeno je korišćenje sajta u propagandne svrhe. Zabranjeno je svako korišćenje sajta radi preprodaje robe.

Stranice našeg sajta možete koristiti informativno i za kupovinu sve robe koja je na sajtu objavljena. Sajt je prodajno mesto čije je radno vreme od 0-24 sata. Pod određenim okolnostima, prodajno mesto može biti nedostupno zbog tehničkog održavanja ili nepredviđenih okolnosti izvan kontrole Blum izdavaštva.

 

Privatnost

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika
Blum izdavaštvo visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažanja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način na koji je to opisano u ovoj izjavi. Primenjivost ove izjave ne važi na internet stranicama van domena blumizdavastvo.rs, a kojima se pristupa sa Blum internet stranica putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica.

Prikupljanje informacija
U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. Tipovi prikupljanih informacija:
– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
– Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…)

Informacije prikupljamo u sledećim slučajevima:
– Prilikom online registracije korisničkog naloga;
– Pri kupovini proizvoda;
– Pri dostavi.

Korišćenje informacija
Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:
– Obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;
– Ponuda novih proizvoda i servisa;
– Poboljšanje efektivnosti naših internet stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;
– Slanje informacija u marketinške svrhe (Newsletteri);
– Obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba
Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Prosleđivanje ličnih informacija
Blum izdavaštvo ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti
Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja od blum.rs

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:
– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane;
– Putem slanja imejla na adresu redakcija@blumizdavastvo.rs sa temom „Odjava”;

Pri slanju e-maila molimo Vas da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bismo uspešno procesirali Vaš zahtev. Blum izdavaštvo će preduzeti neophodne korake kako bismo implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka ova procedura može potrajati 10 radnih dana. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.
Takođe, kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja koja se tiču Blum izdavaštva.

Sigurnost ličnih podataka
Blum izdavaštvo primenjuje mere bezbednosti i predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Blum.rs ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

Maloletna lica
Maloletno lice koje je navršilo 15 (slovima: petnaest) godina može samostalno da daje pristanak za obradu podataka o svojoj ličnosti u korišćenju Usluga. Ako se radi o maloletnom licu koje nije navršilo 15 (slovima: petnaest) godina, za obradu podataka pristanak mora dati roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloletnog lica.
Blum izdavaštvo preduzima sve razumne mere u cilju utvrđivanja da li je pristanak dao roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloletnog lica, uzimajući u obzir dostupne tehnologije.

Kontakt
Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:
1. Pošaljite imejl na: redakcija@blumizdavastvo.rs
2. Pošaljite pismo na poštansku adresu:
Blum izdavaštvo
Trgovačka 14/26
11000 Beograd

naručivanje

Naša izdanja možete naručiti putem sajta, kao i putem društvenih mreža.

Mogućnosti plaćanja

1. Plaćanje platnim karticama prilikom Internet kupovine
2. Plaćanje preko računa prilikom Internet kupovine
3. Plaćanje pouzećem (plaćanje prilikom isporuke robe)

Dostava

Knjige dostavljamo trenutno samo na teritoriju Republike Srbije. Isporuka kurirskom službom se čeka 1 ili 2 radna dana. Troškovi dostave iznose 200 RSD.

Reklamacije

Povraćaj robe:

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Blum izdavaštvo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, American Express, DinaCard,EC/MC i Maestro metoda plaćanja. Blum izdavaštvo garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa. Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno reklamacionom procesu sajta blumizdavastvo.rs.

Reklamacija u garantnom roku:

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

Reklamacije slati na blum.izdavastvo@yahoo.com. Nakon što primimo vašu reklamaciju, ona će biti razmotrena i u roku od tri radna dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.