7 principa za srećan brak

dr džon m. gotman / nan silver

odlomak iz knjige

Izdavač: Blum
Prevod: Boris Todorović
Godina izdanja: 2021.
Broj strana: 286
Povez: Broširano
Format: 24 x 16 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-024-9
Cena: 1399 RSD
Cena sa popustom: 999 RSD

7 principa za srećan brak 

 • Praktični vodič najistaknutijeg američkog eksperta za veze
 • New York Times bestseller, preko milion prodatih primeraka!
 • Knjiga za emocionalno inteligentan i dugotrajan bračni odnos
 • Zašto je većina bračnih terapija neuspešna?
 • Koji su to najčešći mitovi o braku i kako ih razbiti?
 • Kako da u bračnom odnosu afirmišete prijateljstvo naspram sukoba ?
 • Koja su to „Četiri jahača apokalipse” u svakom braku koji neminovno dovode do razvoda?
 • Kako da negujete naklonost i divljenje prema svom partneru i zašto je to toliko bitno?
 • Kako da stvorite zajednički smisao sa svojim partnerom?

Knjiga 7 principa za srećan brak suštinski je promenila naše shvatanje obnavljanja i jačanja bračnih odnosa. Gotmanova neprevaziđena studija rezultat je dugogodišnjeg izučavanja parova koji su mu dopustili da strpljivo i analitično prati sve one navike zbog kojih brakovi postaju skladni, ali i one druge, zbog kojih se raspadaju.

Vrhunac tog rada su ovih 7 principa koji usmeravaju parove na putu do srećnih i harmoničnih bračnih odnosa. Jasni i mudri, ovi principi otkrivaju supružnicima i partnerima nove pristupe razrešavanju sukoba i stvaranju zajedničke osnove na kojem će moći da dosegnu više nivoe bliskosti.

Gotman nudi strategije i sredstva koji pomažu parovima da efikasnije sarađuju u cilju rešavanja najrazličitijih problema koji se tiču seksa, novca, religije, posla, familije itd. U knjizi se nalaze nove vežbe i rezultati najaktuelnijih istraživanja sa uglednog Gotmanovog instituta. Pred vama je najnovije izdanje namenjeno za sve one koji žele da ostvare optimalni potencijal svojih veza.

 • Izuzetno praktičan vodič za emocionalno inteligentan i dugotrajan bračni odnos.

– Danijel Goleman, autor knjige Emotional Intelligence

 • Iza Gotmana stoji 25 godina revolucionarnog izučavanja bračnih odnosa.

– USA Today

 • Gotman je izveo ovaj poduhvat sa vrhunskim referencama osobe naučnog duha i aromatične duše.

– Newsweek

 

 • Svaka veza može da izvuče nešto korisno iz ove knjige.

– Seattle Post-Intelligencer

 

Edicija Kalipso

Džon M. Gotman, vodeći naučnik koji se bavi istraživanjem braka i porodice, emeritus je profesor psihologije na Univerzitetu u Vašingtonu; izvršni direktor svoje laboratorije, Institut za istraživanje veza; i suosnivač Gotman instituta. Dvadeset godina je bio dobitnik nagrade Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje, kao najbolji naučnik-istraživač.

Dr. Gotman je autor više od dve stotine članaka u profesionalnim časopisima i autor četrdeset dve knjige, kao i dobitnik brojnih prestižnih nagrada za svoj veliki doprinos istraživanju braka i porodice. Nedavno je, od strane Psychotherapy Networker-a proglašen za jednog od deset najuticajnijih psihoterapeuta u poslednjoj četvrtini veka. Diplomirao je s velikim počastima na Ferlej Dikinson univerzitetu, kao diplomirani inženjer iz oblasti matematike i fizike. Stekao je zvanje magistra iz oblasti matematike na Tehnološkom institutu u Masačusetsu i zvanje doktora nauka u oblasti kliničke i razvojne psihologije na Univerzitetu u Viskonsinu.

Dr. Gotman često drži predavanja i pojavljuje se na popularnim medijima kako bi objasnio otkrića istraživanja generalnoj publici, na razumljivom i korisnom, svakodnevnom jeziku. Kao suosnivač Gotman instituta, dr. Gotman organizuje nekoliko intenzivnih vikend radionica godišnje, za kliničare i parove u Sijetlu, kao i utočišta za male grupe i intenzivne maratonske terapije za parove u svom domu na Ostrvu Orki, bazirane na njegovim naučnim istraživanjima o tome kako funkcionišu dugotrajne, srećne i stabilne veze. Kontaktirajte institut na www.gottman.com i gottmanprivateretreats.com.

Nan Silver je bivša glavna urednica časopisa Health i koautor, sa dr Gotmanom, knjiga What Makes Love Last? i Why Marriages Succeed or Fail. Posetite njenu stranicu na nansilver.net.

Ostala izdanja iz ove edicije: