savremeno domaćinstvo

dženifer maknajt tronc

Provereni saveti koje nikada niste naučili u školi za vođenje zdravog, srećnog i održivog domaćinstva.
U ovoj neverovatnoj kolekciji tradicionalne mudrosti i praktičnih saveta iz pravih starinskih udžbenika, naći ćete sve što treba da znate o kupovini, kuvanju, čišćenju, budžetiranju i upravljanju domaćinstvom kao odrasla osoba – bilo da iznajmljujete svoj prvi stan ili kupujete porodičnu kuću.
Naučite praktične veštine upravljanja domom kao što su:
• Zamena dugmeta
• Planiranje večere
• Izbor boja
• Smanjenje bacanja hrane
• Pravljenje prirodnih sredstava za čišćenje
 I mnogo, mnogo više…
Osigurajte svom domaćinstvu srećniju i zdraviju budućnost uz proverene savete iz prošlosti!

 

Ako ste postali punoletni nakon 1980‒ih, verovatno niste imali časove domaćinstva u školi. Do tada je predmet izgubio javnu podršku, kao i obrazovnu finansijsku podršku; prosvetni radnici i kreatori politike želeli su da naglase tržišne poslovne veštine, a upravljanje domaćinstvom – kako da porodica bude nahranjena, odevena, skućena, zdrava i srećna u okviru svojih primanja – bilo je veoma potplaćen i potcenjen rad (uglavnom zbog pretpostavke da je prirodno potpadao pod dužnosti žena). Međutim, ljudi nisu prestali da budu u obavezi da upravljaju domaćinstvima samo zato što se više ne uči kako to da rade. I možda bi nam, ako bismo svi prošli kroz obuku iz domaćinstva – koje ne podrazumeva samo šivenje i kuvanje već i uređenje, poljoprivredu, pa čak i neke aspekte nege – svima bilo lakše da obavljamo ove neophodne zadatke.

– Dženifer Maknajt Tronc

 

Knjiga uskoro izlazi iz štampe!

Dženifer Maknajt Tronc je autorka nekoliko bestselera. Specijalista je za pitanja u oblasti kućne organizacije, upravljanja budžetom, etikecije, dizajna, kulinarstva, čišćenja, baštovanstva.