kod gojaznosti

dr džejson fang

odlomak iz knjige

press materijal

Izdavač: Blum
Prevod: prof. dr Jasmina Ahmetagić
Godina izdanja: 2021.
Broj strana: 304
Povez: Broširano
Format: 24 x 16 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-015-7
Cena: 1399 RSD
Cena sa popustom: 1198 RSD

Kod gojaznosti

Blum izdavaštvo vam predstavlja knjigu koja se bavi gojaznošću kao medicinskom kategorijom, a ne „manekenskom”.

U današnje vreme većina ljudi ima problem sa viškom kilograma, a to je opet uzrok možda i najčešćih tegoba savremenog čoveka: kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Sve što mislite da znate o gubljenju težine pogrešno je! Višak kilograma uzrokuj  hormoni, pre svih insulin – bez izuzetka. Jedino ako razumemo posledice delovanja insulina i insulinske rezistencije, možemo trajno izgubiti težinu.

Ova revolucionarna knjiga pomoći će vam da steknete doživotne navike u ishrani i kontrolišete nivo insulina, te tako znatno poboljšate svoje zdravlje. Dr Fang vam objašnjava kako da u pet osnovnih koraka zdravo prolazite kroz proces POSTA (tzv. povremeno gladovanje, koje će dovesti do autofagije – metaboličkog procesa obnavljanja organizma) i tako prekinete insulinsku rezistenciju i dostignete medicinski preporučenu telesnu težinu – zauvek.

Ne propustite jedan od najčitanijih bestselera koji ima rekordnih 18 hiljada recenzija na Amazonu i nalazi se već više godina na prvom mestu u tri kategorije.

Dr Džejson Fang (1973) vodeći je svetski stručnjak kada je reč o povremenom postu i autofagiji kao načinu izlečenja od hroničnih metaboličkih bolesti, prvenstveno dijabetesa tipa 2. Medicinu je završio na Univerzitetu u Torontu, a specijalizaciju iz nefrologije u Los Anđelesu, na Univerzitetu u Kaliforniji. Osnovao je Intensive Dietary Management Program u Torontu, koji omogućava tretman gojaznosti  i dijabetesa tipa 2 jedinstven u svetu.

Fang je nekoliko bestselera za lečenje i prevenciju bolesti putem zdrave ishrane, među kojima se, osim ove knjige naročito ističu Kȏd dijabetesa (2018) i Kȏd kancera (2020). Urednik je naučnog časopisa Journal of Insulin Resistance i direktor neprofitne organizacije Public Health Cooperation (Kanada). Osnovao je stranicu TheFastingMethod.com sa naučno potkrepljenim savetima o ishrani, zdravom mršavljenju i regulaciji nivoa šećera u krvi pomoću povremenog posta i smanjenja unosa (štetnih) ugljenih hidrata.

Ostala izdanja iz ove edicije: