kod dijabetesa

dr džejson fang

odlomak iz knjige

Izdavač: Blum
Prevod: Branka Sekis
Godina izdanja: 2021.
Broj strana: 260
Povez: Broširano
Format: 24 x 16 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-022-5
Cena: 1398 RSD
Cena sa popustom: 1198 RSD

NOVA KNJIGA AUTORA „KODA GOJAZNOSTI”, JEDNOG OD NAJZNAČAJNIJIH SVETSKIH STRUČNJAKA ZA DIJABETES I ZDRAVU ISHRANU

“Kod dijabetesa”

Da li ste znali da je dijabetes vodeći uzrok smrti u svetu? Da li ste znali da 90-95% dijabetičara boluje od dijabetesa tipa2?

Da li ste znali da je ova podmukla bolest jedan od glavnih uzrok gubitka vida, amputacija, otkazivanja bubrega i kardiovaskularnih tegoba?

Da li ste znali da jedna trećina dijabetičara i ne zna da je obolela?

Većina doktora i nutricionista, pa čak i specijalista, danas smatra dijabetes tipa 2 za hroničnu i progresivnu bolest  – doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja.

Ali u stvarnosti, kako je dr Fang to ubedljivo i pokazao u ovoj knjizi koja menja preovladavajuća predubeđenja, dijabetes tipa 2 je u stvari izlečiva bolest.

Napisana jasnim jezikom i potkrepljena ubedljivim dokazima, ona pokazuje zašto konvencionalne metode lečenja insulinom i drugim lekovima za snižavanje glukoze u krvi, u stvari samo produbljuju problem i dovode do značajne gojaznosti, pa čak i srčanih problema.

Kako tvrdi dr Fang, jedini način efikasnog lečenja dijabetesa tipa 2 predstavlja ispravan način ishrane i povremeni post, a ne lekovi.

***

Zašto toliko ljudi pati od dijabetesa i kako je do toga došlo tako naglo?
* Šta uopšte uzrokuje dijabetes, predijabetes i insulinsku rezistenciju? *
Zašto konvencionalni tretman lekovima prosto nije delotvoran?
* Kako da preokrenete tok dijabetesa fokusirajući se na ishranu?
* Šta konkretno možete da jedete ako patite od dijabetesa?
* Kako da povratite kontrolu nad nivoom šećera u krvi, svojim zdravljem, životom i vitalnošću?
* Zašto je važno da izbacite rafinisane ugljene hidrate i šećere?
* Zbog čega je fruktoza toliko štetna?
* Koje su blagodeti povremenog posta u borbi protiv dijabetesa?
* Kako to da zdravstveni sistem nije u stanju da objasni ili izleči ovakvu pošast uprkos potrošenim milijardama?

***

Na naučnim osnovama, dr Džejson Fang želi da porazmislimo o tome kako posmatramo i lečimo dijabetes. S obzirom na to da otprilike polovina svih odraslih na svetu boluje od dijabetesa ili je na putu ka tome (predijabetes), ovo štivo je od suštinske važnosti.

– dr Bendžamin Bikman, prof. fiziologije na Univerzitetu Brigam Jang

Dr Fang vas uči sve što treba da znate o tome kako da preokrenete dijabetes tipa 2. Ova sjajna, praktična knjiga mogla bi da promeni svet i drastično poboljša zdravlje svih osoba koje pate od dijabetesa tipa 2 – što je gotovo pola milijarde ljudi!

– dr Andreas Ejnfelt, autor knjige Low Carb, High Fat Revolution

Obrazlažući skriveni uzrok bolesti, dr Fang nam otkriva kako se dijabetes tipa 2 može sprečiti i preokrenuti prirodnim metodama, poput ishrane, umesto lekovima. Ovo je značajna knjiga koja je stigla u pravi čas.

– dr Mark Hajman, autor knjige Food: What the Heck Should I Eat?

Jednostavnim koracima i pravilima dr Džejson Fang vam otkriva način da se rešite dijabetesa jednom zauvek.

– dr Stiven Gandri, autor knjige The Plant Paradox

KNJIGA KOJA BI TREBALO DA PROMENI SVET

Dr Džejson Fang (1973) vodeći je svetski stručnjak kada je reč o povremenom postu i autofagiji kao načinu izlečenja od hroničnih metaboličkih bolesti, prvenstveno dijabetesa tipa 2. Medicinu je završio na Univerzitetu u Torontu, a specijalizaciju iz nefrologije u Los Anđelesu, na Univerzitetu u Kaliforniji. Osnovao je Intensive Dietary Management Program u Torontu, koji omogućava tretman gojaznosti  i dijabetesa tipa 2 jedinstven u svetu.

Fang je nekoliko bestselera za lečenje i prevenciju bolesti putem zdrave ishrane, među kojima se, osim ove knjige naročito ističu Kȏd dijabetesa (2018) i Kȏd kancera (2020)Urednik je naučnog časopisa Journal of Insulin Resistance i direktor neprofitne organizacije Public Health Cooperation (Kanada). Osnovao je stranicu TheFastingMethod.com sa naučno potkrepljenim savetima o ishrani, zdravom mršavljenju i regulaciji nivoa šećera u krvi pomoću povremenog posta i smanjenja unosa (štetnih) ugljenih hidrata.

YouTube kanal dr Džejsona Fanga

Ostala izdanja iz ove edicije: